Takıntılar



Günlerdir boş tartışmalarla "recep beylerle", "memur kemallerle" ne kadar boş tartışma varsa yapılarak, referanduma dair hiçbirşey anlatılmayarak zaman geçirildi. Haklı olarak hangi yasalar nasıl değişmiş neresi çıkmış gelmiş öğrenmek için partilerin resmi sitelerine girdim yazmışlardır muhakkak diye. CHP`nin sitesinde sokakta gördüğüm afişler .pdf olarak konulmuş ona yakın bir mantıkla MHP`nin sitesinde referandumla ilgili hayır nedenleri açıklanmış ama değişen yasalara dair hiçbirşey yok. AKP kararmilletin.com adında bir site kurup değişen yasaları tek tek göstermiş. Altınada özet geçip bundan bundan dolayı yazıp neden yazılmış önemli olan yargı maddelerinin ise geçiştirildiği açıkça ortada. Herzamanki gibi kimse dürüst değil. Hiçbir liderin sözlerini dinlemesemde dikkatimi en çok çeken haber; Kenan Evren hayır diyor haberiydi. Sadece bu adamla aynı görüşle olmamak için bile evet denebilirdi.

12 Eylül`e gelindi hali hazırda kutuplaşmış halkın büyük bir kısmı partisi ne diyorsa kuzu kuzu hiçbirşey okumadan, düşünmeden gidip o oyu kullandı. Şaşırmadığımız şekilde sandıktan evet çıktı.

Yolda CHP`linin ayağı takılıp düşse hükmete bağlayan zihniyet twitter başta olmak üzere evet veren halkı suçlamaya başladılar. Hatta referandumdan sonra işsiz kaldım diyenlere acımıyacağı söyleyenler var. Halkın %60`ı salak oldu.2002 yılından bu yana bidon kafalı olanlardı bunlar. Peki siz onları yargılayabilecek kadar siyaset bilimcimisiniz?

Yada taraf olmak zorunda mısınız?

This entry was posted by Sleepandbeer. Bookmark the permalink.