Anılar v1.0 - Kaçak Elektrik-

Bilmediğiniz üzere 3 yıl kadar Muş`ta ikamet ettim. Babamla beraber 7 tane daha Niğdeli arkadaşı şark görevlerini yapmak üzere Muş`u seçmiş tercihlerinin en başınada oturtmuşlardır. Beklediğimiz üzere 8 kişininde tayini Muş`a çıkar babam ve saz arkadaşları ailecek taşınmadan 1 hafta önce şehre gidip kiralık ev ararlar. Çoğu ev sahibi polise askere ev yok diye geri çevirsede yılmadan devam edip, şehir merkezinin 2 anayolundan birinin üstünde bir eve rastgelirler. Kapısının kilidi kırık olan dairenin içini görmeselerde ev sahibinin evinden len çok güzel kiralayak bunu nidaları yükselir ve babam atılır.

Adana`dan eşyalar toplanır, bizim arabanın içine 7 kişi sığışılıp yola koyunulur. Malatya civarında bir ilçede benzin istasyonunda mola verilir annem araba yalnız bırakılır erkekler alışverişe iner. Kafalar arabaya doğru çevirildiğinde 3 tane poşulu, şalvarlı hırtonun arabaya doğru yaklaştığı görülür. Her Türk gibi hemen hilal taktiği şekli alınıp arabaya doğru gidilirken adamlar tırıs tırıs geri dönüp giderler. Binlerce yıldır işe yaradığı gibi bu seferde sonuna kadar işe yarar taktik.

Doğudan güneş usul usul yükselir. Tırmanmakta olduğumuz dağın eteklerini yalarken güneş ışıkları, dereler parıldarken ışıl ışıl doğunun muazzam güneşiyle, babamın uykulu sesi uyandırır bizi apansız. Babamdan önce zalım kuş uyandırmıştır bizi kaç kere onu söylemiyorum alıştık yol boyunca onu es geçiyorum. Sonradan anladığımız üzere; babam bilmem kaç bin metre yükselikteki dağı tırmanırken direksiyonda uyu kalmış. Yamacaın yanında zigzaglar çizmeye başlamış, arkamızdaki arabalar kornalarıyla bizi uyarmaya çalışırken, blogger nerdeyse bir üyesini kaybedecekmiş, blog tanrıları korumuş. Heran önümüzü bir grubun keseceği düşüncesiyle tiken üstünde geçen yolculuk şehre girmemizle son bulur.

Babamın kiraladığı eve geldiğimizde ev sahibinin kilidi hala yaptırmadığıını öğrendiğimizde biz hayal kırıklığına uğrarken, annem babamı öldürmek istemetedir. Birkaç ev daha bakılır beğenilmez yada geri çevriliriz. Şehirde gezinirken amcamın gözüne 3 yıl boyunca oturacağımız ev ilişir tesadüfen. Eve gidip sorulur, kiralıktır ama polis misin yok vermeyiz cevabı alınsada, kel olduğunu yan taraftan aldığı saçlarla başını örtmeye çalışarak gözümüze sokmaya çalışan tiplerden biri gelir, babam tarafından bir güzel yalandıktan sonra ev tutulur. Kamyoncular, babamın bir arkadaşı, amcam, annem, kardeşim ve ben aç bi aç kapının önünde anahtar beklemekteyizdir. Neredeyse her evin önünde bulunan tandırlar tam o vakitte yanmaya başlamış. Biz geldiğimizde sıcak tandır ekmekleri evlere ulaşmıştır. Bizede ikram edilir, ekmekler sömürülür. Olmaz böyle gidip adam akıllı bişey yiyelim denir ve meydanda oturulup en babasından kuzu tandır ısmarlanır. Muhteşemdir. 8 Niğdeliden biri bizim tutamadığımız ilk eve gider, evin kapısını yaptırır, içeri girer ve o sahne; biz gelmeden önce dairede bir kıza tecavüz etmişler öldürüp sürükleyerek dışarı çıkarmışlar, hala ilzeri orada durmaktadır. Psikolojimi bozardır o görüntüler. mEta`nın suçu ne?

Eve yerleştikten 3 gün sonra farkedilirki evin tam karşısında okul vardır. Nimet. Okulun ilk günü berbattır, okula yeni gelen "osmanlı" herkesin dikkatini çeksede kültür boşalması olmuştur bende. Günün tek iyi haberi sınıf öğretmeniminde Niğdeli olmasıdır. Çevremde Muşludan çok Niğdeli vardır o sıralarda.

Bunlardan öte en çok takıldığım şey kaçak elektirik ve su oldu. Girdiğiniz her evde en az bir fişte kaçak elektrik bir musluktada kaçak su vardır. Sorduğunuzda Vallah bi cecik vardır ondan bişey olmaz yanıtı yapıştırır Maşallah amca. Daha kötüsü 3 yıl boyunca mahallede bir kere elektrik kurumu arabası gördüm oda bizim eve geldi kaçak elektirik var diye halbuki bütün Muşta parmakla sayılabilecek evlerden biriydik.

Üstüne bahçemizde kaçak su vardı. Babam boş zamanında koca bahçeye birşeyler ekmiş, ev sahibide nasıl olsa kaçak su diye sabah akşam sulayıp güzelim marulları, biberleri, domatesleri çürüttü, Fen Bilgisi öğretmenimi haklı çıkardı.

Vermek istediğim mesajı anlamışsınızdır artık.

This entry was posted by Sleepandbeer. Bookmark the permalink.

3 thoughts on “Anılar v1.0 - Kaçak Elektrik-”

  1. aha ben bu yazıyı okumadıydım :D biyografi 1 diye başlık ataydın biyogrofinin devamını bekliyoruz :D metanın suçu yok desek devamına ne gelir ki :D