Bir Aşk Hikayesi




Son zamanlardaki siyasi olayları takip edip, Zeitgeist: Addendum`da ekonomik suikastçinin anlattıklarını dinlerseniz sanırım taşlar yerine daha çok oturacak. Özelleştirme politikaları, alınıp ödenemeyen borçlar, IMF`nin misyonu, ABD parasını nasıl kazanır, şirketler dünyayı nasıl yönetirin cevabı ve ne yazık ki daha fazla bu tür şeyler anlatılmış. Bir sürü "yuh" dedirten, arkamızdan neler döndürülüyomuş diyeceğiniz bilgiler. Suikastte uğrayan devlet başkanlarının rüşveti kabul etmeyişleri, Güney Amerikada hangi devletlarin nasıl köle olduğu gibi bu denli gizli bilgilerin bir belgesel filme girmesi, bende "acaba yalnış mı? Yoksa hedef mi saptırıyolar lan" tepkisi uyandırsada, kanıtlanamayacak yada mantıksız şeyler anlatılmıyor filmde. Demem o ki hala Zeitgeist serisini izlemediyseniz utorrent ta açık olan bütün filmlerinizi kapatın ve bu filmi indirmeye başlayın yada gidip orjinal alın bulabilirseniz.

Bu seriyi izledikten sonra Michael Moore`un yaptığı Capitalism A Love Story filmide yerine daha çok oturacaktır. Citigroup`un zenginler için hazırladığı gizli raporlar, şirketlerin aldığı ölüm tazminatları, evlerini kaybeden insanlar, şirketlerin Amerikayı nasıl yönettiği gibi bir sürü şeye içeriden bir göz atılmış buda izlenesi bir film olmuş.

Sonuç olarak bu kadar film izledikten sonra anlayabildiğim az birşeyden biri - hatta büyük çoğunluğu- kapitalizm, komünizm, faşizm, kemalizm vs. bütün ekonomik ve toplumsal düzenlerin yıllar yılı yozlaştırıldığı, bir kaç kişinin eline geçtiği, bu çürümüş düzenleri değiştirmek için elimizde en ufak bir umut olmadığı, ne kadar çabalarsak o kadar batacağımız oldu. Zaten Zeitgeist: The Movie`yi izledikten sonra umarsızca intihar isteyişimin nedenide buydu. Dönmeyen dolabın kalmadığı bu düzende hepimiz Truman Show`un bir figüranıyız.

This entry was posted by Sleepandbeer. Bookmark the permalink.

2 thoughts on “Bir Aşk Hikayesi”

  1. zeitgeist güzel flimdide hala aklımda senin o ilk sorun var acaba yiyolarmı lan bizi? önümüze atıp aa ulan bak bak neler yaptırıyomuslar aa dinler yalanmıs anaa ekönömi falan derken yalan hikayelere komplo üretirken gerçeklerimi gizliyolar anlamak mümkün diyil. nası bi yer oldu lan burası?

  2. Kime suikast düzenlendiğini açık açık söylüyo arkadaş filmde en garip gelen bu oldu bana ama inanmak istiyorum doğruluğuna