e-Sporcu Trollere sesleniyorum



Burası da ulusa sesleniş mekanıma döndü ama bu arkadaşlara başka bir yerden ulaşamıyorum. Daha önce e-spor nedir ne değildir vs. onları anlatmıştım oraları geçip son günlerde beni deli eden mevzuya dalmak istiyorum.

Aslına bakarsanız çektiğimiz bu çilenin tamamıyla sorumlusu biziz. Bazılarının yaptıkları iş hakkında en ufak bir fikri bile yok. İsveçliler böyle para kazanıyor, İngilizler böyle yardırıyor derken dönüp kendimize hiç bakmıyoruz(Stummscream için uyarı geçiyorum; takımlarda arkadaşlık ön planda geyiğini birçok kez duyduk oraları atla bu sefer). Olay güçlü yada güçsüz bir ekibe sahip olmakla da değil tamamen işbilmezlikle ilgili. Türk takımlarının karşısına 100 kere çıkıp 100ündede yenilecek, onlarca sponsora sahip bir sürü takım var. İlk aklıma gelen iQpad yenilmediği takımımız yoktur heralde. Bu adamların bizden ne farkı var?


Gevurlar yıllar önce profesyonellik seviyesine gelip, çevrelerindeki ortamı, şirketleri vs. kendilerine çekecek duruma getirmişler. Bunu da bol katılımlı turnuvalar düzenleyerek, lan gamelerde patlama yaparak, takip edilen oyun portallarıyle gerçekleştirmişler. Bu saydıklarım yada şu an aklıma gelmeyip sayamadıklarım semirmiş para babalarının iştahını kabartmış haliyle. Ayda 1.000€, 800€ maaş alıp Avrupa`nın yarısını hatta Çin`i, Kore`yi, Dubai`yi gören adamlar kastırmış kendilerini güçlenmiş.

Türkiye`nin durumuna bakıyoruz;

Bugüne kadar konuştuğum herkes bu olaylardan şikayetçi, birşeyler yapılsın artık diyerekten bağırıp çağırıyolar. Herkesin bu konu hakkında bir fikri var ama icraat yok.

Dünya`da milyonlarca üyesi olan ESL gibi bir platform geçtiğimiz günlerde Türkiye`de de faliyet göstermeye başladı. 6 farklı oyun dalında turnuvalar ligler düzenliyor. Counter-Strike için düzenlediği son turnuvaya 5 takım başvurmuş, Call of Duty 4 için düzenlediği 16 takım kotalı turnuvaya 15 takım iteleyerek girmiş durumda. OyunGuru gibi Türkiye`nin en çok takip edilen oyun portalının destekleriyle geçtiğimiz yazıda Dünya rekoru kıran turnuva olarak bahsettiğim DreamHack Winter Türkiye elemlerinin bir ayağına sadece 4 takım katılmış, online elemelerinde ise bu rakam 6`ya yükselebilmiş.

Yine ESL`ın sonucunda ödül olan COD4 Ligine sadece 20 takım katılmış durumda. Katılmayan takımların bahaneleri ise saç baş yoldurtacak cinsten;

-Nasıl olsa HWA bu ligide kazanır. Bu yüzden bir girmeyelim. HWA gitsin Avrupa`da oynasın buraları bize bıraksın.

Sadece birinciye ödül olsa anlanılabilir bir serzeniş olsada 2. ve 3.`ye ödül var turnuvada durum böyleyken arkadaşları anlamak mümkün değil.

Bunların haricinde Türkiye`de her gün küçük çaplı turnuva düzenlenen siteler açılıyor. Tahmin edebileceğiniz üzere bu küçük çaplı girişimlerde istedikleri sonuca ulaşamıyor. Bunların nedeni de; bu turnuvaya girsek ne kazanırız. Ne kazanırsınız;

- Prestij
- Tecrübe
- Somut başarı

Bunların ilk ikisi sizin daha güçlü bir takım olmanıza, o çok korktuğunuz HWA`yı yenebilecek seviyeye gelmenize yarar. Sonuncusu ise benim açımdan daha mühim; takımlaırn seviyelerine göre girebildiğiniz turnuvalarda, turnuvalara başlarken hazırlanan torbalarda, sponsorlarla yaptığınız görüşmeler sırasında, elinizde bulunan somut başarılar sizin için hayati başarı taşıyacaktır. Siz kimsiniz sorusuna; biz bu bu turnuvayı kazanan takımız demek mi daha dikkat çekicidir yoksa güçlü bir takımız ama başarımız yok demek mi daha dikkat çekici olur siz karar verin.

Demem o ki Türkiye belirli bir seviye gelmediği yada oyuncuları tarafından taşınamadığı sürece gevurlara hayran hayran bakmaya devam edeceğiz buda böyle biline. Umarım ülkemin trolleri anlamıştır.

Son olarakta COD4 için birkaç turnuva adresi veriyimde belki birşeyler dank ederde katılıp oynamayı denersiniz;

http://www.esl.eu/tr/news/128083#/tr/cod4/5on5/ladder/

http://turnuval.com/

http://xcodemultigaming.ace.st/

http://www.gameekstra.org/

http://www.esportsheaven.net/?page=tournament

Tek gecelik turnuvalarıda buradan takip edebilirsiniz;
http://www.tek-9.org/forum/call_of_duty_series-46/call_of_duty_4-13/onenightcups_-_cups-29471.html?page=20

One thought on “e-Sporcu Trollere sesleniyorum”

  1. Yazdıklarınızda sonuna kadr halısınız.Fakat sizinde dediğiniz gibi Türkiyemizde İsviçre veya İngiltere deki gibi destek yok.

    Size ve takımınız HWA başarılar. . .
    FRANTIC enerqiZed