Sansüre karşı yürüdük panpa



Körfez dershanelerinden çıkıp, sansüre karşı yürüyecek olmam başlı başına tezatken, üstüne birde hocalardan başlayıp anneme kadar süren bir yalan fırtınası yaratmam bok gibi bir günün habercisi gibiydi. Bozuk kentkart yükleyiciden umudu kesip yaklaşık 500 metre yürüdük yolda kalmamak için, maratonun başlangıcıymış. Gelen 90 nolu otobüse bindik; meşhur buluşma noktası Sevinç Pastahanesinin yerini bilmeden. 6 yıldır İzmir`de yaşıyor olmama rağmen hala oraya nasıl gidileceğinden bir haberdim, sadece ben olsam gene iyi Hasan`da bir habermiş. Neyseki otobüsteki yürüyüşçü tipli elemanları izleyerek yolu bulduk.

Yürüyen grup 1.000 kişiden fazlaydı belki 2.000 bu kadarını bekleyen yoktur herhalde incisözlükten tutun 70 yaşındaki teyzelere kadar herkes vardı. İzmir kolektif bir birliktelik içindeydi sevgili çekiç orak severler. Grubun arkasında dahil olduğumuz yürüyüş grubun geri dönmesiyle aşa geçmemize neden oldu. Başa geçtikten sonra sloganlar;

- Sansürsüz Türkiye, AKP`siz Türkiye
- Bu modem internete girmeyecekte nereye girecek

şeklinde devam ederken ciddi bir olayın içinde olsakta gayet eğlenmekteydik, özelliklede pankartlar kahkaha attırır cinstendi. Grupla birlikte Gündoğdu meydanına çıktığımızda hiçbir şey duyamamızdan ileri gelen bir can sıkıntısı oluşsa da topluluk dağıldıktan sonra incisözlükten elemanlarla baya eğlendik.

- Sansüre hayır, dedelere özgürlük
- Kaç yapar?
 40 yapar

Daha aklıma gelmeyen bir sürü slogan ve pankartın içinde gayet eğlenceli bir gündü ama şu an itibariyle Seli`nin attığı mesajlara klavyeyi yumrukluyarak sinirleniyorum.

soL.org.tr`ye poz bile vermişim(soldaki Yolla Panpa)

This entry was posted by Sleepandbeer. Bookmark the permalink.

3 thoughts on “Sansüre karşı yürüdük panpa”

  1. foto değişti! yakaladım! :D
    hem seli neden böyle şeyler yapıyosun kuzum? :P (bknz:pazara giden anne)

  2. Eski yürüyüşten bi fotoydu ilki bu bugünkü yürüyüşten fotoda halka açık değil değişik yöntemlerle ele geçirdim çekenden özür diliyor başarılarının devamını diliyorum