Menejerlik bizim işimiz 2007`den beri



Bilmediğiniz üzere 2007 yılından bu yana menjerlik işiyle haşır neşirim. Türkiye`nin şu an 3 büyük e-spor takımlarından birinde (bknz:HWA-Gaming) menejer olarak çalışıyorum. Büyük ihtimalle büyük çoğunluğunuz e-spordan bihabersiniz. Şöyleki;

Herkesin hiçbilmese bile adını duyduğu Counter Strike veya benzeri oyunların internet üzerinden "profesyonelce" oynanmasıdır. Nedir bu profesyonellik? Oyuncuların para karşılığı, futbol takımı gibi çalışmasıdır. Paranın kaynağı ise Sponsorlar. Tahmin edersiniz ki Türkiye`de hiçbirşeyin tam gelişmediği gibi e-sportda tam gelişmedi. Bu yüzden oyuncular sadece "eğlenmek" için oynuyor. Türk sponsorlar ise bizimle sadece dalga geçiyor olsada biz alıştık cevap alamamaya.

Bu günlerde menejerlik alanımı genişletiyorum. Yaşadığım semtte arkadaşımın amatör grubunun menejerliğini üstlendim. Haliyle ne yapacağım hakkında çok kapsamlı fikirlerim olmasada ilk iş profesyonelce düşünmek yine. İşi bir mekanizmaya oturtmak. Dışardan bakılınca bu çocuklar amatör kesin diye görünmektense, işi biliyorlar galiba etkisi yaratmak daha önemli. Bu yolda ilk adımda PR çalışmaları. Sosyal paylaşım ağlarında sayfalarla başlayıp t-shirtlere albümlere kadar uzanacak bir yol. Umarım gruptakilerde benim gibi düşünüyolardır.


"Bindik bir alemete sonumuz Bob Rock gibi olmasın"

2 thoughts on “Menejerlik bizim işimiz 2007`den beri”