Dergimiz çıktı !!! Tüm bayilerde !!!

Yarıyıl tatilinden önce verilen ''Servet-i Fünun'u daha iyi anlamak için dergi hazırlama'' ödevimizi bitirdik.Ödevin''öncesine''gidelim.
Öncelikle,sınıf üç gruba-pencere tarafı,orta,duvar tarafı-ayrıldı.Görev ''edebiyat'' dergisi hazırlamaktı.Uzun sayılabilecek bir süre verildi.Ve çalışmalar başladı !

Sorun başladı. Elemanlardan biri dergiye sponsor bulduğunu söyledi ve bir diğer eleman onun bir tebriği ve terfiyi hakettiğini belirtti.Bir diğer eleman olan ben ise,onay verdim...Bilmiyordum ki-hangisi olduğunu hatırlayamadığım-anarşist düşünür haklıydı !
Elemanı ''genel yayın yönetmeni'' yaptık.İktidar verdik yani.Ve hiyerarşi başladı.Bir diğeri ise ''editör'' oldu.Bu ''işbölümü'' müydü acaba? Bu durum iş bölümü gibi görünebilir.Bir dergide editör,yönetmen vs. olmak zorundadır.Ancak böyle alt-üst ilişkisi kurulmamalıydı.Bu bir HİYERARŞİ'ydi!
Dergi iyiden iyiye sahiplenilmişti.Kavgalar oldu.Kimindi bu dergi ? Kavga ne içindi?Sıfatlar insanları değiştirir miydi?
Dergi ekibinde bir ''model'' daha vardı.Bu model iktidardan bile daha tehlikeliydi.Çalışmak istemiyor,ama istemediğini söylemiyor,çalışmıyor,istiyorum diyor ama istemiyor,olay çıkarıyor,içeriye saldırgandı,dışarıya(öğretmene) birşey söylemiyordu.Kendi içinde bir çelişkiydi,kısır döngüydü,çözümsüz bir sorunsaldı.
Bu ''modele'' karşı sakin kaldım,ama sessiz değil!
İktidar saldırgandı.Ağlamalar,bağırmalar,saldırmalar oldu.Burada iktidar haklı gibi görünüyordu ama iktidarı birisine teslim etmek hata olduğu için ''bu dava düşmüştür!''
Kör,topal herkes birşeyler buldu,yazdı getirdi.
Günler günleri böyle böyle kovaladı...
Artık baskı vakti gelmişti...

Artık bu ,son karar vaktiydi.Ekibin ismi hiyerarşik bir biçimde mi yazılacaktı yoksa ''hazırlayanlar'' başlığı altında mı olacaktı?
Yolda her ne kadar ''hiyerarşi olmasın!'' dediydimse de hiyerarşi kazandı.Yolda sesini çıkarmayan iktidar matbaada son bir hamleyle galip geldi,adını en üste yazdırdı !

Evet dostlarım...
Sonuç olarak ''özgür uzlaşı'' sınıfta kaldı.Sınıf ayrımı toplumun bu minik kesiminde bile devam etti.Toplum gittikçe ayrışıyor.Özgür uzlaşı için benliğinin farkında olan insanlar gerekiyor.İş gerçekten zor. Peki özgür uzlaşı ne olacak?
Özgür uzlaşı,sadece biyolojik olarak insan olan bu varlıklarla imkansız.
İnsan ne zaman insanlığını farkedecek?Özgür uzlaşı...ama ne zaman? Ben görür müyüm?...

This entry was posted by ∂Ƙ∂∂Ɲ. Bookmark the permalink.

One thought on “Dergimiz çıktı !!! Tüm bayilerde !!!”